Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ
16 Μάιου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πριν από δέκα χρόνια ο άντρας της, από αγάπη για τα ιπποειδή, έφτιαξε μια φάρμα στην Έδεσσα με άλογα και γαϊδουράκια. Ωστόσο, οι όποιες σκέψεις για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου γάλακτος «σκόνταψαν» στο κενό της ελληνικής νομοθεσίας για τη διακίνηση και την εμπορία του. Η εναλλακτική λύση που προήλθε από το γυναικείο επιχειρηματικό μυαλό αφορούσε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος που η κ. Τσιρόγκα άρχισε να παρασκευάζει πριν από 1,5 χρόνο, αντικαθιστώντας το νερό από γάλα γαϊδουριού και ελαιόλαδο.

Η ωφέλιμη δράση του εν λόγω γάλακτος αφορά κυρίως την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων (όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ξηροδερμία), την αναδόμηση του δέρματος και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά και την αντιμετώπιση της ακμής και των ρυτίδων.

«Η παραγωγή των σαπουνιών γίνεται με την ψυχρή μέθοδο ενώ η θερμοκρασία του γάλακτος δεν υπερβαίνει τους 35 με 40 βαθμούς για να μην καταστραφούν τα χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα περιέχει πρωτεϊνες, λίπος, λακτόζη, βιταμίνες και καζεϊνη που το καθιστούν ευεργετικό για το δέρμα και το σώμα» σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Το εμπορικό και καταναλωτικό ενδιαφέρον δεν άργησε να φανεί και τα σαπουνάκια βρέθηκαν γρήγορα στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων στη Σαντορίνη, την Καστοριά, την Κατερίνη, τα Τρίκαλα, την Καλαμάτα, την Καρδίτσα και τη Στούπα Μεσσηνίας και σε άλλες περιοχες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Και παρά το γεγονός ότι η όλη δραστηριότητα δεν επιδοτείται από το κράτος ή από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης ήταν σύντομα ορατά. Μάλιστα η λίστα των προϊόντων εμπλουτίστηκε με πήλιγνκ από γάλα γαϊδουριού, φύκια και παπαρουνόσπορο αλλά και σκράμπ με πράσινη άργιλο για το πρόσωπο!

«Με το γάλα του γαϊδουριού, ασχολούνται μόνο έξι μονάδες σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα οι τρεις από αυτές ξεκίνησαν τον τελευταίο χρόνο. Όμως, όσο περισσότεροι υπάρχουν τόσο το καλύτερο, γιατί λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός αλλά και η συνεργασία για την προώθηση συνεταιριστικών κινήσεων» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου